Якість миття коптильних палиць

  • Головна
  • Якість миття коптильних палиць

Якість миття коптильних палиць


Процес копчення завжди ділитися як би на два етапи: приємне – це отримання прекрасного, смачного та апетитного продукту, і другий менш цікавий – це очищення та миття коптильних палиць від смол та продукту копчення, забруднених після термічної обробки ковбасних виробів в універсальних камерах.

І зазвичай миття палиць відбувається старим простим способом - задіюється кілька людей зі щітками та ємностями з розчинами і вони монотонно б'ють їх до блиску. Начебто дешево і красиво, але якість не те, та й людей доводиться відволікати від головного процесу.

Де ж вихід, спитаєте Ви?

На це питання можна відповісти, що сьогодні існує більш ефективний та економічний варіант очищення коптильних палиць. Все полягає у використанні спеціально розробленої для цього машини – миття коптильних палиць MK-300. миття палиць

Ефект очищення від смол та елементів продукту копчення залежить головним чином від самої конструкції машини. Конструкція миття коптильних палиць складається із станини, вузла радіальних мішалок та станції підготовки миючого розчину. Внутрішня частина мийки ділиться на дві камери, позиціонування яких дає можливість вільно завантажувати та вивантажувати 300 палиць, при цьому доступ до камер отримуємо при повороті мішалки. Для роботи обладнання необхідно забезпечити підведення всіх необхідних комунікацій: електроенергії, стисненого повітря (хв. 0.4 мПа) та підведення води (хв. 0.3 мПа). 

Місце встановлення миття коптильних палиць повинно бути в технологічному потоці на заводі та забезпечене системою каналізації. Інтегральною частиною електричної установки є електрошафа, в якій знаходяться головні виконуючі елементи. Електрошафа вбудована в корпус в єдину конструкцію. Одночасно місце знаходження еклектичної шафки оберігається від механічних пошкоджень та від попадання води. Роботою миття управляє мікропроцесор, на ньому програмує функції: старт, стоп, аварійне вимкнення, обороти мішалки при відкритій кришці. Пневматична система призначена для перетворення енергії стисненого повітря на механічну енергію, яка служить для приводу виконавчих вузлів миття. Система захищена „блоком підготовки повітря”, який очищує повітря від рідких та твердих забруднень, встановлює та підтримує тиск повітря для правильної роботи виконуючих та керуючих елементів. Під час проходження технологічного процесу до миття потрібно підключення води. Вода до обладнання надходить із мережі. Рекомендується ставити відрізний клапан на зовнішньому водопроводі, який можна закрити в ручну на час тривалого простою камери і під час профілактичних робіт, а також ставити сітчастий фільтр, що затримує забруднення, що надходять разом з водою. Наповнення миття відбувається автоматично через електроклапан, що контролює мікропроцесорний контролер. 

Максимальний рівень води визначається автоматично за допомогою гідростатичної системи та одночасно захищений від неконтрольованого переливання води переливним отвором. Вода з миття зливається автоматично (керування контролером), пневматичне керування, спускового клапана. Усередині мийки, над лопатками, що заважають, розміщена система сопел для полоскання. Полоскання також управляється автоматично через контролер, який подає виконавчий сигнал для електроклапану. Процес полоскання відбувається одночасно зі звільненням ємності після миття. Миття коптильних палиць йде при закритій кришці. Відкрийте кришки під час миття автоматично зупиняє мішалку (для безпеки). Вода після виконання своїх технологічних завдань має йти у каналізацію.

Миття коптильних палиць MK-300 повністю виготовляється з нержавіючої сталі та повністю відповідає вимогам Євросоюзу та нормативам СЕС України. При введенні обладнання в експлуатацію ТОВ «Машбуд-Черкаси» надає повний супровід та постійний консультинг, несе гарантійні зобов'язання.

Бажаємо вам правильно зробити свій вибір.

Замовити обладнання для м'ясної та харчової промисловості

Ми готові запропонувати Вам обладнання, інструменти, запчастини згідно Ваших вимог.

(098) 419-02-48 (Viber)
(066) 459-17-16