Естетика забою свиней та ВРХ

Естетика забою свиней та ВРХ

Эстетика убоя свиней и КРС
Прогін тварин до боксу глушіння цікавий захід, особливо зі свинями. Вони зазвичай без особливого полювання йдуть на забій. Тоді погоничі намагаються силою загнати бідних тварин, а впертих б'ють з особливою жорстокістю. І що отримуємо в результаті, тварина збуджена, в паніці йде на забій, а далі Ви отримуєте певний мінус у виході та якість готової продукції забою. Шкура тварин після виходу туші свині зі шпарчана виглядає як наочний посібник садиста.

Ми ж пропонуємо вам дуже зручні та мобільні пристосування для погону тварин, будь то свиня чи корова. Вони можуть бути як електричні так і звичайні «хлопавки». На сьогоднішній день у нас, як у постачальника обладнання, найбільш затребуваними та часто замовляними є електропагонялки Pikador і Robset. Електропогонялки даного типу є найбільш надійними та простими. Міцний корпус, захищений від механічних впливів та вологи, забезпечує тривалу роботу у складних умовах забійного цеху, відсутня розрядка на корпус, працює на батарейках, можливе встановлення акумуляторних елементів. Поганяючи тварин цим пристроєм, ви не шокуєте та не травмуєте їх. забій свиней.

Звертаючи увагу на зниження стресу у тварин (хотілося б зупинитися на свинях), відповідно до багаторічних досліджень встановлено особливості прогону свиней до боксу глушення. Одним із нюансів це необхідний прогін тварин спеціально виготовленим тунелем – прогонкою, де свині йдуть одна за одною. Особливість прогонок, що виготовляються нами, така, що свині зайшовши в прогін, відразу стають обмеженими в пересуванні. Спеціальний турнікет не дозволяє рухатися назад, а сама конструкція не дозволяє тваринам йти по головах один одному, змінювати напрямок руху. Виконуючи рекомендації європейських фахівців, нами у наших виробах передбачено «душування» свиней. Свині, перебуваючи в останній прогоні перед боксом глушіння, стоять під теплим душем, температура води +35-37Сº. Перебуваючи під теплим душем, свині заспокоюються й безбоязно, що повністю розслабилися, заходять у бокс глушіння. Якщо трохи зупиниться на самій конструкції прогін, то вони виготовляються з нержавіючої або оцинкованої сталі, мають пряму, кутову та пряму з душем конфігурацію. Відкривши бічні панелі, обслуговуючий персонал безперешкодно проведе мийку та дезінфекцію виробу. 

Бокс глушення також може бути виготовлений як з нержавіючої так і з оцинкованої сталі. Він має пневматичне керування, що дозволяє оператору керувати підйомом і опусканням задньої плити, що відсікає, а також бічною стінкою дозволяє знерухомлювати (стискати в момент глушення) тварина і надалі відкриваючись викидати тушу. Аналогічно можна сказати і про бокси глушення ВРХ, що виготовляються нашим підприємством, але в цілому підсумувавши можна сказати, що бокс глушення дозволяє технологічно правильно проводити забій. Фахівці конструкторського бюро «Машбуд-Черкаси», враховують усі вимоги замовників та всі виробничі нюанси, розробляють та проектують прогонки та бокси глушіння відповідно до європейських норм, зрештою домагаючись показників виходу готового продукту на високому рівні.

Трохи хотілося зупинитися на ошпарюванні свиней. Сьогодні можна говорити як про звичайне (мале) підприємство де відбувається забій до 20 свиней на годину, так і про великі, де вбивають до 120 голів/год. Чим відрізняються необхідні машини? По-перше, вони мають значну конструктивну відмінність. Шпарчани, що обробляють до 20 голів/год, укладають воєдино у своїй конструкції і шпарильний чан і скребмашину, вони також можуть мати сепаратор щетини. У роботі вони дуже прості та зручні, але значно присутня ручна праця. Тушу свині необхідно опускати тельфером і після обробки піднімати на підвісний шлях. По-друге, у машинах з більшою продуктивністю, понад 40 голів на годину, є необхідність контролю процесу забою та його автоматизація. Туші тварин за допомогою диференціального підйомника піднімаються на лінію знекровлення, і далі конвеєром пройшовши мийку, відстебнувши путу, поринуть у шпарильний чан. При продуктивності 100 голів на приймальний стіл шпарчана може викладати по 2 туші свиней. Так циклічно туші свиней занурюються в чан і після ошпарки викидаються в другу частину обладнання – скребмашину, де відбувається вибивання щетини.

Скребмашина видаляє щетину з туші за допомогою лап, а потім автоматично викидає її на стіл доочищення. Найбільш популярними, через свою надійність і якість обладнання, серед українських м'ясопереробників вважаємо польських виробників «Karpowicz» - забій свиней до 20 голів на годину та "Pek-Mont" - забій свиней до 120 голів на годину, забій ВРХ. Описані вище елементи ділянки забою насамперед дозволяють створювати всі необхідні умови для забезпечення гарної якості м'яса, забезпечувати безпеку персоналу, все обладнання відповідає принципу ергономіки, критеріям дотримання чистоти і насамперед є високоякісним. Також хотілося б відзначити, що професіоналізм і підготовленість фахівців служби сервісу нашого підприємства дозволяє організовувати постачання будь-яких зап.частин, виконувати ремонти будь-якої складності, а також надати гарантії на роботи і на обладнання в цілому.

Бажаємо зробити правильний вибір.

Замовити обладнання для м'ясної та харчової промисловості

Ми готові запропонувати Вам обладнання, інструменти, запчастини згідно Ваших вимог.

(098) 419-02-48 (Viber)
(066) 459-17-16