Апарат для збирання крові

Апарат для збирання крові


Апарат для збирання крові «МК 100».

Процес знекровлення тварин є дуже важливим та відповідальним технологічним процесом. Загартовування тварини та знекровлення доцільно здійснювати відразу після оглушення (це пов'язано з тим, що найкраще серце працює у перші 15-20с. після оглушення). Вміст крові в організмі великої рогатої худоби становить 7,6%-8,5%, а свиней – 5% від живої маси.

Ступінь знекровлення туш залежить від технології проведення забою, фізіологічного стану тварини перед убоєм та інших факторів. Кров тварин – цінний білковий продукт, який використовують для виготовлення харчових, лікувальних, кормових та технічних продуктів: - харчові продукти: альбумін, ковбасні вироби, кров'яна плазма (замінник яєчного білка у кулінарному, кондитерському та ковбасному виробництві); - лікувальні продукти: гематоген, харчовий альбумін, кровозамінники; - продукти технічного призначення – чорний альбумін для склеювання фанери, світлий альбумін для склеювання фанери, світлий альбумін для текстильної, шкіряної промисловості та фотографії, сунальбін для виробництва пластмас, піноутворювач для гасіння пожежі, кров'яне вугілля для освітлення та фільтрації різних речовин. - кормові продукти – кров'яне борошно, варена кров.

Сама процедура забою тварин (ВРХ та свиней) є стандартною, але основним завданням та вимогою Європейських норм та системи НАССР (директива 92/45 ЄЕС 16.06.1992 «Умови забою тварин та їх збут на ринку», постанова 2000/0178 «Гігієна харчових продуктів» », постанова 2000/0179 «Гігієна продуктів тваринного походження», проект постанови про вимоги до здоров'я тварин (2001/0181) переслідує обмеження прямих контактів людини з продуктами забою. Кров від здорових тварин беруть спеціальними установками під вакуумом, закритим способом.Час збору крові становить 40-60с, після чого проводять повне знекровлення.

Використання вакуумних систем із відбором крові на харчові цілі є найбільш досконалим способом знекровлення. На сьогоднішній день однією з розробок, що з'явилися на ринку України та використовується для збору крові, є апарат «МК 100». Устаткування є дітищем спільної розробки. Конструкторська група маючи багатий досвід у проектуванні та постачанні ліній забою ВРХ та свиней, при проектуванні апарату для збирання крові «МК 100» враховувала специфіку забою тварин на українських підприємствах, а також дотримання Європейських норм та вимог.

Апарат відрізняється простотою конструкції та обслуговування, зручністю у застосуванні (мобільний -на колесах), а також невисокою вартістю та низькими експлуатаційними витратами на відміну від аналогів західного виробництва. Щоб зібрати кров цим апаратом, працівник вводить лезо порожнього ножа в тушу тварини і кров під дією вакуумної системи подається до спеціальної ємності. Об'єм ємності в 100л. дозволяє проводити збирання крові при забої партії тварин. Кров - багатофазний дисперсоїд. Внаслідок застою крові з неї виділяється червоний потік і сироватка. Щоб уникнути застою крові та втрати її рідкого стану, конструкція апарату для збору крові «МК 100» була забезпечена лопатевою мішалкою, яка знаходиться всередині ємності. Процес перемішування, який контролюється працівником може продовжуватися і після закінчення збору крові та розвакуумування ємності, що не дозволяє крові втрачати свої органолептичні показники.

Техніко-технологічні характеристики апарату, а також використання допустимих у харчовій промисловості матеріалів для його виготовлення дозволило отримати обладнання, що відповідає вимогам «Положення про державний ветеринарно-санітарний контроль», Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» підтвердженням чого є Сертифікат відповідності виданий Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики, Державна система сертифікації УкрСЕПРО та Висновок Державної Санітаро-Епідеміологічної Експертизи.

Замовити обладнання для м'ясної та харчової промисловості

Ми готові запропонувати Вам обладнання, інструменти, запчастини згідно Ваших вимог.

(098) 419-02-48 (Viber)
(066) 459-17-16