Забій свиней та ВРХ

Забій свиней та ВРХ


Чи доводилося забивати свинок? Ви відповісте, звичайно, і це робили круглою пікою - заточеним сталевим прутом, насадженим на ручку, зробленим Вам на заводі. Дуже зручно і швидко, якщо не переплутати в якійсь стороні серце у свинки.

А якщо серйозно, все це від невміння робити нормальний забій. Сотні років слов'яни кололи свиней у серці під передню ногу. Як це робиться описано в багатьох книгах з утримання свиней. Тонка довга заточка, а краще трофейний багнет-ніж... свиня падає, ні звуку, дірочка затикається ганчірочкою, обпалюється, при обробці вся кров у навколосерцевій сумці, звідки й збирається. У цей момент багато хто і не замислюється про неможливість прямого контакту крові тварини з людиною, і щоб виключити цей факт наше підприємство пропонує своїм замовникам порожні ножі та вакуумний апарат для збирання крові.

А як відбувалося глушіння, років двадцять тому? Практикували «грубе» глушіння струмом, і виглядало це так: майстрували два дерев'яні брусочки, на кінці кожного брусочка голка, з припаяним мідним багатожильним проводом і далі звичайна вилка. Два екзекутори, один встромляє вилку в розетку, а другий встромляє (одночасно обидва!!!) голки в спину свині, вірніше намагається. Тримається це у спині секунд сім. Той, що біля розетки висмикує вилку, свиня падає приголомшена і спокійно заколюється, збираємо кров для ковбаски. Жах, крові на підлогу цеху, та й кров як слід з туші не злити - це погано ... А в селі зазвичай б'ють по голові, а потім ріжуть, при цьому, якщо кнур не великий і мужика так чотири ... перше виключають . Але, якщо є рушниця, то замість удару, можна використовувати і постріл холостим патроном за вухо. Свині кричать від страху, від насильства над ними. Тут кожен закричає, коли троє-чотири підданих мужиків, підбадьорюючи себе та інших, щоб приховати своє хвилювання, голосно розмовляють, а потім навалюються, і на без того бідна тварина, намагаючись повалити її своїми невмілими діями.

А при забою тварини найголовніше – адже це уникнути викиду адреналіну в кров цього смертника, не шокувати його своїм інструментом і вмінням ним користуватися. Для цього й потрібен професійний інструмент, абсолютний спокій бійця та жодної паніки у помічників, якщо такі потрібні. Тварина спокійно стоятиме в боксі глушіння і потім оглушене ляже, при цьому особливої ​​реакції на біль свиня не проявить. Наше підприємство вже багато років постачає на український ринок професійний апарат глушіння STZ, від кращого європейського виробника. Апарат зарекомендував себе з позитивного боку, адже глушіння свиней проводитися без стресу тварині, виключаючи явище перелому кісток і виникнення розриву кровоносних судин, летального результату тварини. Усі моделі апаратів STZ комплектуються щипцями.

Проблем у роботі з ним немає, оператор повинен тільки включити його і затиснути щипці на тварині, а далі всю справу техніки. Апарат моментально і точно проаналізує, який опір маси тіла свині, який електричний розряд та інтервал часу потрібний для її оглушення. Тварина, отримавши потрібну кількість розрядів, приголомшена. Все дуже просто і швидко, і найголовніше – при виході готової продукції забою дуже видно позитивний результат – якість м'яса бездоганна. Можливе використання інших новітніх передових технологій – глушіння в боксі газом СО², при цьому метод є більш гуманним, але дорогим. Коротко про забій ВРХ. Передзабійне оглушення ВРХ нині виключає застосування електрики, цьому етапі використовується апарат JP4. Оглушення відбувається за рахунок енергії порохового заряду спецпатрона. Під його впливом і висувається (вистрілює) стрижень, який робить удар у череп тварини, призводячи до оглушення. Апарат також дуже простий та безпечний у використанні. Купуючи у нас апарат оглушення свиней STZ-5 або ВРХ – JP4, або вакуумний апарат для збору крові Ви завжди можете розраховувати, що наші фахівці якісно проведуть навчання по роботі з обладнанням. Крім цього, хоча з моменту постачання жодного разу не виникали проблеми в роботі обладнання, ми все одно надамо гарантію та сервіс. Все обладнання сертифіковано згідно з нормами НАССР та європейськими вимогами, допущено до експлуатації.

Бажаємо Вам правильно зробити свій вибір.

Замовити обладнання для м'ясної та харчової промисловості

Ми готові запропонувати Вам обладнання, інструменти, запчастини згідно Ваших вимог.

(098) 419-02-48 (Viber)
(066) 459-17-16